fbpx

Gebruik een Ouijabord om te communiceren met de spirituele wereld en je krijgt zekerweten hoofdschuddende reacties van mensen en uitspraken als; je opent dus nu voor iets heel  slechts ofzoiets al; je trekt demonische entiteiten aan.Vertel het tegen iemand die erg religieus is en je zult ze zien griezelen en nognet geen wijwater over je uit sprenkelen.

Alsof het bord door Satan zelf is gemaakt en jij zijn mattie bent. Hoe hebben het
Ouijabord en dit soort zelfde communicatiemiddelen zo’n slechte naam gekregen?
Is het zo anders dan communiceren met de spirituele wereld via of als een medium?

SLECHT? Wie zegt dat?

Het “praatbord” bestaat al ruim 100 jaar. Het meest bekende is het Ouijabord, op de markt gebracht door Hasbro (kinderspeelgoed). Er zijn in de loop der jaren veel soorten en maten geweest, maar het concept blijft altijd hetzelfde. Een plaat/bord waarop letters en cijfers staan geschreven gedrukt of zelf neergelegd. Een planchette of ander soort aanwijzer ook eventueel zelfgemaakt, waar je je vingers op ka leggen. En als het goed is die dan gaat bewegen om antwoorden te geven op gestelde vragen. Dit bord dat dus als speelgoed op de markt werd gebracht, is al vele jaren een hot item. Het werd  rond Halloween op de markt gebracht.  

Net als in de film!

Als je het zelf gebruikt en er komen al antwoorden die ook nog ergens op slaan. Denk ik zelf vaak wie duwt er tegen het plancetje?  En als het dan echt onmogelijk kan zijn wat er geantwoord wordt en het echt van spirit lijkt te komen omdat niemand anders deze dingen weet. Is dat erg cool. Hoezo is het idee gekomen dat het een portaal is voor demonen? Waar komt deze “demonisering” van het Ouijabord dan vandaan? Ik kan het niet met volledige overtuiging zeggen maar ik denk dat dit idee voortkomt uit de film en het gelijknamige boek. In dit op fantasie gebaseerde verhaal vertelt Regan haar moeder dat ze het Ouijabord heeft gebruikt, en in gesprek is met iemand die Captain Howdy heet. Kort daarna wordt ze bezeten door de duivel. Yep de film en het boek genaamd; The exorcist. En ineens was daar dus het idee geboren en gevoed dat het Ouijabord een kanaal was naar demonische krachten.

Kinder speelgoed

Voordat deze film en boek werd gemaakt werd het bord dus niet op deze manier gezien. Maar het idee werd dus ook geadopteerd door veel kerken. Heel veel. De gewone mens mocht ineens niet meer communiceren met de doden dat was een satanisch gebeuren. Dat was alleen weggelegd voor de heilige onder ons. Toen kwamen ook ineens veel mediums en onderzoekers tot deze conclusie en hoppa de rest is geschiedenis.
Ja: ik weet het ik hoor je namelijk denken ja maar de buurvrouw had een dochter en daar de vriendin van en dan een horrorverhalen van deze mensen die dus beweren vreselijke negatieve ervaringen te hebben na het gebruik van het bord. Maar hoeveel ervan kunnen echt goed worden onderbouwt. Echt goed. En heeft iemand wel eens uitgelegd wat hier nu echt gebeurt?  Oké laten we ervoor nu even vanuit gaan dat de verhalen echt zijn gebeurd en geen wilde verhalen van de verbeeldingskracht zijn. Moeten we bij deze indianenverhalen de spirituele wereld dan de schuld geven?  Of zelfs de demonen? Oké stel het komt van een slechte geest.  Dan nemen we dus ook even klakkeloos aan dat hij niets beters te doen had dan het wachten op mensen die een ouijabord pakte om ze bang te maken met een bovennatuurlijke capriolen? Of is het logischer dat het voortkomt uit het onderbewustzijn van de gebruikers?

 

Wat gebeurt hier dan?  

Toch zijn er nog steeds onderzoekers en mediums vandaag de dag die zeggen dat je beter geen Ouijabord kunt gebruiken, waarbij ze hetzelfde standpunt innemen als de kerken en religieuze stromingen. Maar dit zijn dus oeroude bijgelovige indianenverhalen. Verhalen die van mond tot mond gaan. Net als het spelletje met een rij van mensen de een fluister iets in het oor van de ander. De ander weer verder. En aan het einde van de rij is het een totaal ander verhaal. Zoals we vast wel weten is het hele idee van de duivel door mensen bedacht om te laten inzien/geloven in een held als  de priester/dominee/heilge die je dan moet volgen omdat hij of zij het evenbeeld van god is als je dat doet komt het allemaal goed. En anders is er vagevuur en verdoemenis. De trieste waarheid is dat wij eigenlijk de duivel zelf zijn als we het hebben over ouijabord en dit soort communicatie manieren.  
We zijn er verantwoordelijk voor met onze energie en onze angst, niet een of andere onwetende demon. We creëren het dus zelf. De spirituele wereld komt in liefde en wij creëren angst door deze verhalen als  die hierboven in films worden verteld te geloven. We creëren dan een veld van negatieve energie (menselijke energie) en angst en kunnen dan niet meer helder naar de fenomenen kijken. Het is dus de verwachting van diegene die het bord gebruiken en je straalt deze vibe dan ook uit. En die voeden we dan lekker met elkaar. We kunnen het Ouijabord niet de schuld geven.

 

Het is het bord niet!

In feite, als je de onderzoeker en mediums vraagt diezelfde  die waarschuwen voor het kwaad van het bord: hoe kan een bord van geperst karton en plastic slecht zijn? Wellicht zeggen ze: “Nou, het is niet echt het bord zelf, het zijn de mensen en het gebruik ervan.” 

Precies.  Het is niet het bord, het is geen scala aan demonen die op de loer liggen het is de energie van de betrokken mensen. En even terug naar die verhalen over het Ouijabord. De verhalen over goede en positieve ervaringen met het bord hoor je veel minder en zijn veel minder leuk en sensationeel.   Men wil enge spookverhalen. Ik heb zelf best veel nuttige en mooie boodschappen via het bord gekregen. Dus ik zou zeggen doe het eens met een positieve vibe. Want je creëert je eigen negatieve energieveld.

Rosita x