fbpx

Ja maar jij bent ook zo uniek. 

Zei mijn vriendin gisteren. Echt ‘a one of a kind’. 

Dat ging over hoe ik werk in mediumschap en lesgeef. Maar ook  hoe ik hier de dingen in uit. Ik wist niet hoe te reageren wel merkte wel dat ik  dit als een compliment voelde. Diep van binnen voelde ik dit. 

Wow dank je wel! Ik wilde dingen zeggen als; ik doe er niets voor ik ben gewoon mezelf. Voor dat ik het uit kon spreken zei ze; ja je gaat zeggen dat je er niets voor doet en gewoon jezelf bent maar weet je wel dat dat is wat het uniek maakt? Slik.

Al van kinds af aan. 

Is uniek, apart of anders een veel gebruikte term bij mij. Ik ervaarde dat ook altijd zo. Geen aansluiting vinden zoals andere dat ervaarde. Dus door mij uniek,apart of anders te voelen maar ook te noemen. 

Sprak men het kind, de puber en de jong volwassene aan. En ik voelde dat ook. Ik voelde dat  tot in mijn ziel. Maar omdat er veel was wat anders was, gezinsomstandigheden, opvoed manieren, gemengde komaf Grieks/Nederlands. 

Maakte dat dat anders ook op meerdere vlakken klopte. 

En door een gek iets in mij dat zich niet uit maar gewoon aantrekt wat men zegt (ja dat verwacht niemand maar het is zo) nam ik dat anders als iets heel negatiefs. 

Zoiets als, zie je wel dat niemand me begrijpt. 

In al die jaren op zoek naar gelijk gestemde vond ik mijn man en maakte we onze eigen mensen. 

We maakte onze eigen tribe. 

Door mensen te hebben om je heen, en die op te zien groeien als unieke mensen. Maakte mijn uniek zijn minder eenzaam. Maar op andere vlakken werd ik daar nog altijd op uitgedaagd. En iedere keer werd dit weer bevestigd. Hoe ik voel of waarneem past niet in groepjes. Past niet in clubjes. Nu inmiddels heb ik ook daar mijn eigen rariteiten cabinet verzamelt. Die ook allemaal even uniek zijn. Mijn gekke club bevestigde gisteren dus dat mijn unieke ik dit ziet als een compliment. En zonder oordeel kon ik antwoorden met “gelukkig wel!” Dus voel je je anders? Zoek geen bevestiging bij anderen zowel positief als negatief. Vind de bevestiging in het feit dat het oké is en dat er niemand is zoals jij dat er niemand is die denkt zoals jij! Niemand. Dat is niet eenzaam dat is kracht. Ook al lijkt het eenzaam ook al lijkt het verdrietig nee het lijkt! Want het is namelijk jou unieke kleur. Jou unieke geur! 

In de dieren wereld is die uniekheid je herkenning voor de andere. 

Dus loop je weg en loop je pad. 

Neem bochten sla af en ervaar en vooral zie je zelf als bijzonder, net zoals alle andere die even bijzonder zijn op hun unieke manier! 

Dan maak je van uniek, UNIEK! 

En zijn we allemaal even bijzonder (of gek). 

Heb een fantastische dag! 

Rosita x