Gevoeligheid; een zegen of een vloek?

Leven met je gevoeligheid kan geweldig zijn, maar soms ook een beetje stressvol. Er kunnen dagen zijn waarop je superfijn voelt en andere dat je je mega overweldigd voelt.
Misschien heb je zelfs het gevoel dat je er niet bij hoort, of heb je het gevoel dat je niemand je echt begrijpt, of iedereen tegen je is zelfs.

Laten we het dus hebben over hoe je jouw intuïtie, jouw gevoeligheid kunt omarmen, zodat je ze deze gaat erkennen en herkennen en ook gebruiken of ernaar luisteren uiteraard!
Leven met gevoeligheid en leven vanuit je intuïtie is nu eenmaal een supermooi middel. Als je het verschil maar weet van emotie, gevoel en je gevormde beeld van beide. Je hebt jezelf vast ook wel eens afgevraagd “Waarom ben ik niet zoals iedereen?” 
Nou, hier is een AHA-moment voor je: 
Intuïtief zijn is normaal. 
Sterker nog het is voor ieder mens een natuurlijke staat van zijn! 
In feite hebben we allemaal toegang tot deze intuïtieve bron. 
En we kunnen allemaal een verbinding maken met onze natuurlijke talenten. 
Dus de allereerste stap bij het omarmen en luisteren naar je intuïtie is het leren herkennen wat nu precies die fluisterende stem is of dat zachte prikkelende gevoel, of dat kleine duwtje 
Stem af op het midden van je lijf zo tussen je onderbuik en middenrif. Daar zit je kern van je gevoelswereld namelijk. Dat zou het begin kunnen zijn van het accepteren van je gevoeligheid en deze langzaam als kracht gaan zien.
Vanuit deze intuïtie kan je je dan ook verbinden met alles wat er om je heen is.

De natuur.
De spirituele wereld.

Dat is helemaal oké om dat voor jezelf te doen. Dat hoef je niet als een medium te doen (mag wel) en het contacten van overleden het is meer als of je startkabels aan je accu legt je wordt omringt van een kracht die jou op kan laden een liefde die jou voedt.
Er is niets om bang voor te zijn. Want waar ben je bang voor? Je kent deze wereld waarschijnlijk niets eens, oooo is het onbekend maakt onbemind.
Nou dan gaan we het leren kennen.
Een verbinding met spirit geeft je niet per se antwoorden maar is eerder een begeleidend element in je leven. Vind je dit zo fijn en zo cool dat je ook wil leren communiceren dan kan je altijd een cursus of training zoeken die hier bij past.

Terug naar het herkennen van je intuïtie.
Denk eens aan het moment waarop je iets zeker wist. Zonder dat je het wist maar je wist het gewoon. Ik móét dit doen anders…… dat kan je meestal niet invullen dus gaan we van alles bedenken maar je móést iets doen. En dat heb je gedaan. Soms kan je niet  eens zeggen waarom het was en soms wel. Als je het niet doet dan weet je meestal wel waarom je het moest doen. Maar oké luister naar dat gevoel dat soms licht en zacht begint.
Wij zijn geneigd om te doen wat verlangd wordt. Ook al willen we dat niet dat is zo’n diepgeworteld ding. Zelf als miljoenen jaren oud we kunnen niet buiten de groep vallen anders overleven we niet. Dat stuk wat we dus als een beest, een kuddedier in ons hebben dat vertroebelt onze intuïtie soms.
Weet je wat ik doe als ik iets voel maar krijg het niet helder?
Een wandeling maken in de natuur, muziek luisteren, dansen, koken of mediteren. Met andere woorden ik zoek de ontspanning op en ga niet door “denken” wat het zou kunnen zijn of wat ik zou moeten doen.

Neem vervolgens troost in de wetenschap dat de als het niet gelijk komt er als vanzelf wel antwoord komt en probeer te accepteren dat je het nu even niet “weet” Want je intuïtie is wat anders dan je gevoel of je emotie. En de kunst is om los te blijven van deze elementen.
Ja!
Het is wat anders dan je gevoel en emotie.
Maar je intuïtie gebruikt deze element wel om het naar de oppervlakte te helpen.
Je gevoel is ook gevoed met wat je hebt meegemaakt. En je emotie is daar weer een verlengde van je emotie is het gevolg van het gevoel wat je had. Maar je intuïtie gaat ook gewoon vol tegen deze twee is.
STEL
Je moet geopereerd worden aan iets waar je al heel lang last van hebt (niet iets groot iets vervelends) je hebt alles voor elkaar om te worden geopereerd. Maar iets in je zegt ‘gaat niet door’.
Dat gooi je meestal weg want je wil van dat vervelende ding af. Dus je gevoel zegt ik wil ervan af. Je emotie zou dan zelfs kunnen inhaken en gaan dreinen, ja maar ik wil er echt vanaf hoor.
Maar dan weer zo terloops dat stemmetje ‘gaat niet door’.
Je bent er die dag helemaal klaar voor en je wordt net voor dat je weg gaat gebeld het gaat niet door.  
Oke helder das intuitie.

Wat zou ik doen?
Niets, in eerste instantie het is logisch dat als er verder niets op wijst dat het niet door gaat je dingen regelt.
Maar ik zou het in mijn achterhoofd houden en me afvragen wat zou er zijn dat het niet door gaat wat zou dat stemmetje zijn? En op de manier die ik boven al vertelde.
Nogmaals dan hoef je niet direct af te blazen. Want het kan iets zijn wat dus wel komt. Maar ik zou het wel meenemen zonder actie.

Maar,
Ik zou wel actie ondernemen als mijn intuïtie zegt “andere dokter” dan zijn we namelijk ook geneigd om niet te luisteren om welke reden ook. Dan zou ik luisteren en ook reageren en en dat aankaarten dat ik een andere arts wil (dit is geen loos voorbeeld want dit is mij echt overkomen. En wat bleek ik had inderdaad een ‘verkeerde’ arts) Dus ik luister naar deze stem, gevoel og duwtje wat dan is voor iedereen ook verschillend.
Focus je op de deze mooie aspecten van je ziel.
Wat het loont.

Dus blijf
* verbinden met je intuïtie
*vervinden met de natuur
*verbinden met de ongeziene wereld (spirituele wereld)
*geleid voelen door jezelf en spirit
*een gevoel van vrede en rust in je systeem hebben
*je intuïtie gebruiken om jezelf en anderen te helpen

En nog zoveel meer.
Het belangrijkste is om trouw te blijven aan jezelf.
Onthoud;  je bent op een magische reis een magische ontdekkingstocht.


Ps. net als bij de politiek of elk ander hot topic, zullen mensen hun eigen mening en overtuigingen hebben over intuïtie, gevoeligheid en mediumschap.
En dat is oké.
Ga ze niet overtuigen want dat haalt jou glow weg.
Bewaar in plaats daarvan de “vage” gesprekken voor gelijkgestemde.

Blijf ontdekken Rosita

Dit blog is tot stand gebracht door iemand met een bijzondere kunst voor woorden! In de volksmond dyslexie genaamd! Best leesbaar zo, toch? Op opmerkingen over fouten en/of spelling wordt dan ook niet gereageerd. 

0 reacties