Doodsangst

Doodsangst

Doodsangst dat zag ik in haar ogen toen ze me vertelde dat er niets meer aan te doen was. Terwijl 2 jaar eerder de kanker de mond werd gesmoord door chemo bestralingen operatie en ga zo maar even door. 

Overal zat het nu hersenen, longen, waar niet kun je beter zeggen. Ze was inmiddels meer dan die vrouw die hulp nodig had. Ik had gesprekken met haar over mediumschap leven na de dood en ze volgde trainingen bij me.

En in een van die momenten, gesprekken vroeg ze me of ik haar een reading wilde geven. Een reading om haar te vertellen hoe het daar in de spirituele wereld was. Wie er was hoe het ging.

Want ze werd bang, ja doodsbang. Ik praatte met haar, maar ik wist het niet zo goed. Ik wist niet zo goed wat te doen. Ik bedoel, ik wil wel dat wat ik zeg echt is. Dat wat ik zeg niet ingekleurd is door dat we elkaar kende, ik wilde dat alles wat er uit mijn mond kwam voor haar was.

En niet haar zomaar een beetje gerust stellen. Ik sprak er over met de cirkel leden dat ik me zo onthand voelde in deze vraag. En na het hen verteld te hebben kwam het volgende idee bij de circle-leden. Dat als ze de kans kregen om de spirituele wereld te vragen haar bij uitzondering eens in de cirkel uit te nodigen. Ze deden dat en ze bevestigde met een, ja.  Ik zal even uitleggen hoe dit in zijn werk gaat, hoe dat gaat dit vragen.  We hadden toen nog een trance cirkel. Een cirkel waarin filosofie van onze ongeziene vrienden (gidsen) gedeeld wordt. Bijvoorbeeld over hoe het is in de spirituele wereld en ook hoe ze ons begeleiden. Het is altijd mooi, liefdevol en warm. In die tijd spraken we af dat ik later kwam zodat als ze vragen hadden aan spirit ik (Rosita) dit niet wist, zo waren. Zo weet ik dat de antwoorden die komen echt van spirit zijn. Ik geloof namelijk dat mijn hoofd ook heel creatief is en dat dat wel eens in de weg kan zitten. Dus we houden tot op de dag van vandaag dit zo zuiver als mogelijk. Maar goed ze hadden dus het idee geopperd onze gidsen dit te vragen, mag onze vriendin een keer een gast zitter zijn. 

Zoals je eerder al las was dat dus een ja, en werden er wat voorwaarden vanuit spirit geven die ik niet meer weet. We deden het dus! En we spraken af.  Ik had geen idee wat kon komen dus ik vertelde haar maar dat het in ieder geval rustgevend en helend kon zijn. 

Dat vond ze meer dan fijn, Ze zei zelf al, wie weet kan ik het gevoel een klein beetje ervaren. Het gevoel van de spirituele wereld. We hebben zelf zoveel aan deze avonden dat het op welke manier dan ook een mooie en helende ervaring zal zijn. 

Little did we know. 

Zelf heb ik het moeten hebben van de ‘notulen’  die ze me later gaf en de ooggetuigen, met andere woorden de sitters in onze cirkel.  

We zaten met elkaar in het schemerende  rood licht. Ik zakte weg. En na een minuut of 20/30 kwam eerst de spirituele wereld met filosofie over hun wereld. Ze vertelde van alles om de boel een beetje op te bouwen en al pratend zak ik meestal steeds verder weg. En daar was het moment waarop ze vragen mochten stellen.

En de sitters gaven haar het podium. 

Ze vroeg hoe het daar in de spirituele wereld was en of ze daar opgevangen werd. Ook vroeg ze of er voor haar geliefde die hier op aarde achter zouden blijven gezorgd kon worden. En de spirituele wereld heeft haar dat niet alleen allemaal verteld, maar ook laten voelen. Laten voelen hoe het daar is de pure liefde laten ervaren. En toen kwamen er een voor een haar overleden dierbare naar voren. Met mimiek door overshadowing en lichaamstaal. Wel een stuk of vier achterelkaar, maar zonder haast. Om haar te laten zien wie er daar voor haar waren. Wie haar op zouden wachten bij de laatste adem.  Of er gesproken is door haar geliefde weet ik niet meer. Maar wat ik wel nog weet hoe ik de sitters aantrof toen ik mijn ogen weer opendeed. Ze waren allemaal stuk voor stuk in tranen. (snikkend) 

En onze vriendin, ze straalde. Echt ze straalde. 

Ik ben nu niet meer bang om te gaan waren de eerste woorden die tegen me sprak. Ik weet het nu, ik zie ze straks allemaal. Ik weet hoe het is om daar te zijn en ik durf weer te vertrouwen. Ze heeft nog een paar maanden in liefde geleefd. Dank je wel spirit. 

Weet je wat mooi is, ze heeft zich vervolgens op zoveel unieke manieren laten zien vanuit de spirituele wereld dat is ongelooflijk. Dus, wordt vervolgd! 

Onder andere door deze ervaring stop ik niet met zitten, niet met mediumschap.

Omdat ik daar de noodzaak van ons werk heel, heel goed zag. 

Dit verhaal heeft een komma, net als het leven. 

Rosita ×

5 Reacties

 1. Ankie van der Voort

  Dank je wel Rosita, hoop gauw eens een reading bij je te kunnen doen.!
  Wat een fantastische mooie healing heeft zij zo mogen ervaren. Zo te mogen zien en ervaren. Werd er warm van.

  Antwoord
 2. Diana

  Ontroerend mooi en wat een liefde!

  Antwoord
 3. Ineke Visschers

  prachtig Rosita! Zo helend, zo ontroerend!

  Antwoord
 4. Helen Plevier

  Wat fijn dat je dit deelt! Dank je wel! Ook mooi geschreven!
  Zo lezende voelde ik zoveel liefde om me heen van mijn eigen overleden dierbare ouders, paarden en honden.
  Voel me zo rijk om dit te mogen voelen.
  Het is dan net of alle beslommeringen wegvallen en je alleen liefde voelt!

  Antwoord
 5. Joke

  Heel erg mooi. Dankbaar dat je dit wilt delen, het stelt mij gerust dat indien mijn tijd komt om te gaan ik geen angst hoef te hebben.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *