Ethel Post-Parrish.

Ik neem je mee in het leven van een veel beschreven en gefotografeerd medium, Ethel Post-Parrish. Gefotografeerd in een seance kamer met infraroodcamera.

Ethel was een bijzonder medium, ze werd geboren rond 1885 in Jonesboro, Indiana. 
Haar mediumschap was eigenlijk met de paplepel in gegoten, want haar moeder, tante en oom allemaal lid waren spirituele verenigingen en betrokken bij spirituele kampen. 

Dus al vroeg was mediumschap voor haar iets heel normaals. 

In 1905 trouwde Ethel met Porter L. Stout en kreeg een zoon, Roland. Het geluk was van korte duur want ze gescheiden van Stout. En hertrouwde in 1916 met Myron H. Post, tijdens haar eerste huwelijk was ze hoedenmaakster en in haar tweede kwam mediumschap echt naar voren door dat haar man een spirituele genezer en alternatieve therapeut was.

Met Myron woonde ze op Camp Chesterfield, waar Myron diende als spirituele predikant. En al snel ging Ethel publieke demonstraties mediumschap geven en werd ze ook vrij snel beroemd vanwege haar fysieke seances. Hoe lang ze ervoor ontwikkelden vertelt het verhaal niet. Er wordt alleen gesproken over het resultaat. En dat was niet misselijk. Er waren trompet fenomenen en volledige manifestaties, van gidsen, waaronder Sir Joseph Banks en Silver Belle.

In 1927 richten ze hun eigen centrum op, Temple of Truth daar demonstreren Ethel haar mediumschap. En leidt ze ook nieuwe mediums op. 

Later verplaatsten ze de Tempel naar Ephrata, Pennsylvania.

Ethel Post-Parrish stond bekend als een van de meest ontwikkelde mediums en is erg beroemd om dat ze veel getest werd en om de foto’s van haar gids Silver belle.

Ze heeft haar mediumschap gedemonstreerd op veel bekende plekken en kerken in de Verenigde Staten en Canada.

Tijdens haar leven onderging Ethel talloze tests om de echtheid van haar manifestaties te bewijzen, en ze staat bekend om het geven van seances, in zowel licht als volledige duisternis.

Ze was erg toegewijd en hoewel ze bekend was om haar foto’s en haar geteste mediumschap was haar grootse doel troost en healing brengen en het dienen van de spirituele wereld. 


Ethel opende een zomerkamp in 1932, genaamd Camp Silver Belle, vernoemd naar haar Indiaanse gids, Silver Belle.

Ethels werk trok wereldwijde aandacht. Ze was in een diepe trance terwijl ze in een afgesloten kabinet zat. Waarbij de spirituele wereld ectoplasma uit haar lichaam onttrok dat als mist uit haar lichaam kwam en een zuil in de kamer vormde. Deze mist nam de vorm aan van haar spirituele gidsen, maar ook van overleden geliefde. Tijdens een seance konden soms wel vijf verschillende personen uit de spirituele wereld zich manifesteren, Jayne Cuthbert beschreef zelfs een ongelooflijk incident waarbij bijna vijftig spirituele figuren tevoorschijn kwamen. Laten we dat met een korrel zout nemen. 

In een verslag uit 1945 wordt gesproken over overleden dierbare die tijdens een seance met hun dierbaren konden praten, terwijl tegelijkertijd stemmen zongen in het ergens anders in de kamer.

Er zijn ook veel publicaties van haar cirkel leider mevrouw Lena Barnes Jefts die artikelen hebben ook onderscheidingen gekregen.

Haar laatste echtgenoot was Jimmy Parrish, met wie ze op eenenzeventigjarige leeftijd in 1957 trouwde. Ze overleed het volgende jaar, en haar as werd over het terrein Van Camp Silver Belle verspreid.

Hier wat foto’s die in een tijdspannen van 50 seconden na elkaar werden genomen. De laatste twee twijfel ik aan omdat de camera op het laatst wat keuren kreeg, wordt in de verhalen verteld, maar de eerste 3/4 zijn zoals ik zelf ook wel eens ectoplasma heb gezien. 

De kleurenfoto is een tekening van haar native American gids Silver Belle

1 Reactie

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *