Let’s unit not divide

Let's unit not divide

Let’s unit not divide

In tijden van oorlog of tijden van schaarste of zelfs tijdens ziekte, gaan we meer opzoek. 
Op zoek naar de verbinding, het hogere, de waarheid. 
We voelen ons verloren of alleen. 
Vroeger ging men dan zijn heil zoeken in de kerk of met elkaar de bijbel lezen en bidden.
We zochten steun in iets buiten onszelf. En dat zie je nu ook gebeuren mensen die bundelen. Groepen vormen zich. Mensen die elkaar willen vertellen wat de waarheid is en dan naar deze waarheid leven. Net als in de kerk of in een geloofsgemeenschap, communitie of zelfs sekte.
We willen verbinding en gehoord worden. 

Nu volstaat het simpel naar de kerk gaan niet meer, ook natuurlijk omdat het bemoeilijkt wordt door de wereldwijde retraite (pandemie).
Dus we gaan opzoek naar iets om ons te helpen, te redden zelfs. 

We voelen we moeten iets. 

Ik ben dat zo eens met je dat we iets moeten. Maar ik zou je dan aanraden om het niet buiten jezelf te zoeken. Omdat je als gevoelig mens toch al vaak overweldigt kan raken door alle prikkels. Neem welk social media platform of welke nieuwsite dan ook. Het is negatief en dat voelen wij. 
Dus wat dan wel, hoe moeten we dan wel verbinding vinden
Laat ik nu lekker een paar tips en trucs voor je uitgewerkt hebben. Laten we beginnen 

  1. Weet wie jij bent en stick to it.

Klinkt super makkelijk maar probeer het maar eens 1 dag je zelf niet te verliezen in wat dan ook, een mening, een gevoel, een plaatje, een hard geluid, een blik van iemand. Alles kan je weg halen bij je kern. Want bij deze ik bedoelen we niet de ego ik maar de ziels ik die je bent als je je ogen sluit en jezelf voelt. Zonder mening of iets vinden. Gewoon jij met jezelf zijn. Deze ziels ik ben je al daar hoef je niets voor te doen. Wat je moet doen is het EGO ik door krijgen. Die wil van alles, vind van alles. Is wantrouwend of bang. Begrijp je me al? Deze ik wil controle en is een soort Calimero of een Zeus niets daar tussen. Dat ego wil gezien worden. En gehoord. Je ego is eigenlijk een verwend kind dat gaat stampen omdat het bang is dat het overgeslagen wordt. Dat is dus niet je ziels ik. Je ziels ik vind liefde in alles. Ziet een mooi mens in elk mens. Wil dat iedereen blij is. Die denkt niet dat de wereld te redden is met strijden maar met liefde verspreiden. 
Die ik
JIJ dus in al je volledigheid. 
Dus weet wie je bent en blijf daar heel dichtbij. 
Dat was tip 1 pas pfff. Op naar tip 2

  1. Bid

Yep zo simpel. Reik uit, reik uit naar spirit praat zoals tegen je vrienden. Sluit je ogen en zeg zoiets als; 
Welkom lieve vrienden ik voel me alleen weet even geen raad mezelf ik heb het gevoel dat ik het niet meer overzie en heb kracht nodig ik wil leren kracht te hebben zonde geweld, liefde te  geven zonder mezelf te vergeten. Help me mezelf te blijven voeden alsjeblieft. 
Laat me een onderdeel van het geheel zijn.
Lieve vrienden bedankt. 

En uiteraard ook eens vragen hoe het met hen is. 
Zoals bv:
Lieve ongeziene vrienden hoe is het met jullie. 
En wacht dan in stilte op het gevoel, plaatje, geluid, geur of een gevoel van twee wat komt als een antwoord. En twijfel niet en schrijf.
Je zal merken dat het altijd goed met ze gaat en dat ze altijd liefdevol voelen. Maar vragen is wel fijn. Dat heet een relatie op bouwen 😂

  1. Probeer geen controle te (willen ) hebben. 

Je kan namelijk niet alles veranderen eigenlijk moet hier staan je kan niets veranderen alleen de manier waarop je kijkt naar de dingen. Vind je iets stom en wil je dat niet. Doe dan een soort checklist. 
*Kan ik het veranderen, en verlies ik mijn ziels ik dan niet?
*Moet ik het überhaupt wel willen veranderen, kost me niet bakken met energie?
*Waarom maak ik me eigenlijk zo druk? 
*Zijn er levens in gevaar handel dan anders adem eens diep in en uit.

  1. Surrender

Ja echt overgave. Mijn mantra is geef het strijden op en geef je over, geef je over aan een macht die sterker en liefdevoller is dan jij alleen.  En zeg je nu ik doe dat ik geef me over. Durf dan een stap te nemen en nog meer jezelf over te geven zonder dat je weet aan wat of wie. Dat is pas overgave zonder controle. 

  1. Mediteer.

Ja echt vind je de wereld stom, keer naar binnen. Verzet je niet tegen wat je niet kan veranderen maar keer naar binnen. Hier vind je wat meditaties van mijn hand. 

  1. En als laatste lach

Heb je weinig om te lachen kijk dan series of filmpjes die je leuk vind waar je om kan lachen.
De ouderwetse funniest homevideo’s, of een cabaretier of desnoods Andre van Duijn als je maar kan lachen. 

Ik hoop dat ik je in ieder geval een beetje hebt laten glimlachen, of dat je de liefde kan voelen. Want met jou in mijn gedachte schreef ik dit. Zodat je weet ik ben niet alleen. We zijn met veel zoekers. Laten we deze ontdekkingstocht spiritueel maken, vol liefde. En met verlangen naar andere tijden, liefdevoller. 

Zonder dat we strijden of vechten. Maar een kruistocht met fakkels. Fakkels van licht e liefde. En weet je veel ongezien vrienden zonet alle wandelen met ons mee. Want als we licht verspreiden geven we spirit een platform. 

Let’s unit not divide

Rosita x

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *