M
Mediumschap ontwikkelen

Hey hallo, Rosita hier.

Spiritueel mediumschap docent en mediumschap kenner.

Download the free copywritting guide

 

Ouija board een demon?

Gebruik een Ouijabord om te communiceren met de spirituele wereld en je krijgt zeker weten hoofdschuddende reacties van mensen en uitspraken als; je opent je dus nu voor iets wat heel slecht is.
Of zoiets al; je trekt nu dus alle demonische entiteiten aan. Vertel het tegen iemand die erg religieus is en je zult ze zien griezelen en nog net geen wijwater over je uit sprenkelen.

Alsof het bord door Satan zelf is gemaakt en jij zijn rechterhand bent, zijn mattie bent. 
Hoe hebben het Ouijabord en dit soort zelfde communicatiemiddelen zo’n slechte naam gekregen? Is het zo anders dan communiceren met de spirituele wereld via of als een medium?

SLECHT? Wie zegt dat?

Het “praatbord” bestaat al ruim 100 jaar. Het meest bekende is het Ouijabord, op de markt gebracht door Hasbro(kinderspeelgoed). Er zijn in de loop van de jaren veel soorten en maten geweest, maar het concept blijft altijd hetzelfde. Een plaat/bord waarop letters en cijfers staan geschreven gedrukt of zelf neergelegd. Een planchetje of ander soort aanwijzer ook eventueel zelfgemaakt, waar je je vingers op kan leggen. En als het goed is die dan gaat bewegen om antwoorden te geven op gestelde vragen. Ben je een man, ben je een vrouw? Wie ben je? Wat zijn je initialen etc. etc. 

Open vragen stellen dus!
Dit bord, dat dus als speelgoed op de markt werd gebracht, is al vele jaren een hot item. 

Het werd rond Halloween op de markt gebracht.  

 

Net als in de film!

Als je het zelf gebruikt en er komen al antwoorden die ook nog ergens op slaan. Denk ik zelf vaak wie duwt er tegen het planchetje?  En als het dan echt onmogelijk kan zijn wat er geantwoord wordt en het echt van spirit lijkt te komen omdat niemand anders deze dingen weet. Is dat erg cool. Hoezo is het idee gekomen dat het een portaal is voor demonen? Waar komt deze “demonisering” van het Ouijabord dan vandaan? Ik kan het niet met volledige overtuiging zeggen, maar ik denk dat dit idee voortkomt uit de film en het gelijknamige boek. In dit op fantasie gebaseerde verhaal vertelt Regan haar moeder dat ze het Ouijabord heeft gebruikt, en in gesprek is met iemand die Captain Howdy heet. Kort daarna wordt ze bezeten door de duivel. Yep de film en het boek genaamd; The exorcist. Wie kent het niet.
En ineens was daar dus het idee geboren en gevoed dat het Ouijabord een kanaal was naar demonische krachten.

Kinderspeelgoed

Voordat deze film en boek werd gemaakt werd het bord dus niet op deze manier gezien. Maar het idee dat het iets duivels is, werd dus ook geadopteerd door veel kerken. Heel veel. De gewone mens mocht ineens niet meer communiceren met de doden dat was een satanisch gebeuren. Dat was alleen weggelegd voor de heilige onder ons. Toen kwamen ook ineens veel mediums en onderzoekers tot deze conclusie en hoppa de rest is geschiedenis.
Ja: ik voel het al aan.

Ik hoor je namelijk denken ja, maar de buurvrouw had een dochter en daar de vriendin van.

En dan een of ander horrorverhaal van deze mensen die dus beweren vreselijke negatieve ervaringen te hebben na het gebruik van het bord.

Maar hoeveel ervan kunnen echt goed worden onderbouwt.
Echt goed. 

En heeft iemand wel eens uitgelegd wat hier nu echt gebeurt? 
Oké laten we er voor nu even vanuit gaan dat de verhalen echt zijn gebeurd en geen wilde verhalen van de verbeeldingskracht zijn. Moeten we bij deze verhalen de spirituele wereld dan de schuld geven?  Of zelfs de demonen? Oké stel het komt van een slechte geest.  Dan nemen we dus ook even klakkeloos aan dat hij niets beters te doen had dan het wachten op mensen die een ouijabord pakte om ze bang te maken met een bovennatuurlijke capriolen? Of is het logischer dat het voortkomt uit het onderbewustzijn van de gebruikers?

 

Wat gebeurt hier dan?

Toch zijn er nog steeds onderzoekers en mediums vandaag de dag die zeggen dat je beter geen Ouijabord kunt gebruiken, waarbij ze hetzelfde standpunt innemen als de kerken en religieuze stromingen. Maar dit zijn dus oeroude bijgelovige indianenverhalen. Verhalen die van mond tot mond gaan. Je kent het spelletje vast wel waar we met een rij van mensen elkaar om en om hetzelfde in het oor fluisteren.

De een begint en dan de ander en zo weer verder. En aan het einde van de rij is het een totaal ander verhaal. Zoals we vast wel weten is het hele idee van de duivel door mensen bedacht om te laten inzien/geloven in een dat de kerk almachtig was en om iedereen onder controle te houden in een tijd dat elkaar neer meppen met een zwaard normaal was.  Er is een hel, je moet luisteren naar je leiders en zo niet hoppa vagevuur en verdoemenis. Wat wisten ze nu in die tijd, dus dat zit er zo hardnekkig in dat we dat nu nog geloven. 

Maar terug bij wat er nu gebeurt.

De trieste waarheid is dat wij eigenlijk de duivel zelf zijn als we het hebben over ouijabord en dit soort communicatie manieren. 

We zijn er verantwoordelijk voor met onze energie en onze angst, niet een of andere onwetende demon. We creëren het dus zelf. De spirituele wereld komt in liefde en wij creëren angst door deze verhalen als die hierboven in films worden verteld te geloven. We creëren dan een veld van negatieve energie (menselijke energie) en angst en kunnen dan niet meer helder naar de fenomenen kijken. Het is dus de verwachting van diegene die het bord gebruiken en je straalt deze vibe dan ook uit. En die voeden we dan lekker met elkaar. We kunnen het Ouijabord niet de schuld geven.

 

Het is het bord niet!

In feite, als je de onderzoeker en mediums vraagt diezelfde die waarschuwen voor het kwaad van het bord: hoe kan een bord van geperst karton en plastic slecht zijn? 

Wellicht zeggen ze: “Nou, het is niet echt het bord zelf, het zijn de mensen en het gebruik ervan.”

Precies.  

Het is niet het bord, het is geen scala aan demonen die op de loer liggen het is de energie van de betrokken mensen. De energie die er al was. Bijvoorbeeld iemand zit al niet zo lekker in zijn vel. 

Je neemt een biertje je blowt wat en gaat glaasje draaien, ouijabord spelen. 

Dan is de energie van jouw aura al vreselijk op scherp. Daar komt dan een vibratie bij die je niet kent en ook niet begrijpt en dat triggert jou negatieve energie daar na nog 1000 maal erger. Dan als je ook nog gevoelig ben voor de spirituele wereld te horen bijvoorbeeld ga je ineens dingen horen. 

Ja, hallo. En dan is het de schuld van het Ouijabord. Dan is het de schuld van spirit. Het is soms makkelijker om als iemand iets vreselijks heeft gedaan als suïcide dat de schuld op het bord komt of ergens anders op dat snap ik, hoor. Maar het feit wil dat het de mens is die daar door slaat en daarom adviseer ik ook doe dit niet zo maar met een medium of iemand die bekent, is met de materie. 

Maar deze verhalen hoor je uiteraard alleen maar. De verhalen over goede en positieve ervaringen met het bord hoor je veel minder en zijn ook veel minder leuk en sensationeel.   

Men wil enge spookverhalen. Ik heb zelf best veel nuttige en mooie boodschappen via het bord gekregen. Dus ik zou zeggen doe het eens met een positieve vibe. Want je creëert je eigen negatieve energieveld. Maar nogmaals ik zou er iemand bij nemen die het snapt. 

Rosita ×

You may Also Like..

Dolende zielen

Dolende zielen

Dolende zielen.  Een vriendin van mij krijgt het dit jaar goed voor haar kiezen. Allerlei onverwachte zaken die denderen haar leven in.  Een heleboel verdrietige, maar ook mooie dingen die gebeuren en waar emotie op zit. Het is soms zo dat alles tegelijk...

4 Reacties

 1. Jeffrey

  Goed geschreven Rosita!

  Antwoord
  • Rosita

   thnks Jeffrey

   Antwoord
 2. Petra

  Word heel nieuwsgierig Rosita

  Antwoord
 3. Ria

  Eerder is mij ook de negatieve kant verteld van het Ouija bord. Daar ben ik inmiddels anders naar gaan kijken. Een Tijdje geleden hebben we samen het bord gebruikt. Alleen ben ik tot de conclusie dat ik weinig geduld heb en het voegt niets toe voor mij. Je geeft goede uitleg en dat is fijn. Hopelijk krijgen anderen hierdoor een juist beeld.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *