Zo beneden, zo boven.

Zo boven zo beneden

Waar gaan slechte mensen heen dan, Rosita? 

Het kan toch niet zo zijn dat je een vreselijk leven hebt geleefd en dat je dan ook nog gezellig naar de hemel gaat! 
Toch?  Ik zag soms de paniek en ongeloof in hun ogen. Ik denk dat deze vragen heel normaal zijn en, eerlijk, ik had ze ook. Hoe zit dat met die in en in slechte mensen, of moet ik zeggen slechte daden die ze gedaan hebben. Eén van de moeilijkste vragen vond ik dit. Je moord erop los en je gaat gezellig naar de hemel.  Je bent een mega oplichter of je doet kinderen pijn. 
En hoppa, gezellig naar de hemel.  Heel ingewikkeld vond ik dit. Jaren terug ontstond mijn zoektocht hierin. 
Zoeken naar antwoorden als deze was een heel gedoe. 
Want iedereen had een ander antwoord allemaal vanuit zijn eigen beleving, achtergrond en toch ook bijbel of eigen geloof. 
Dus allemaal antwoorden met een mening. Met iets wat iemand ooit gehoord had, of iets wat iemand een ander ooit heeft horen zeggen, en dat vond ik niet oké. Want die mensen die mij dit vertelde die waren net als ik op zoek. Want de meeste zeiden we denken dat misschien, en dan het verhaal. Sommige zeiden tja we weten het eigenlijk ook niet echt. Ik voelde zelf alleen maar liefde in deze spirituele wereld waar de overledenen allemaal heen gaan. Dus ook mijn hoofd riep regelmatig maar die slechte dan?

Er waren verhalen over dat je moest oppassen voor de slechten, Zo beneden, zo boven. 
Dit statement vond ik ook al zo raar want boven? Beneden?  Ze waren om me heen? Ik voel deze wereld om me heen.  Als men over de overleden praatte richten ze ook hun aandacht omhoog, ook dit snapte ik niet. (Nog steeds niet maar dat terzijde) Ook werd er gesproken over de werelden in de wereld van de spirituele wereld. En dat de lagere werelden dan slecht zouden zijn?  Ook dat begreep ik niet. Ik voelde wel lagen of verschil van intelligentie (wijsheden) Maar slechte lagen?  Ik had snel door dat vragen aan anderen meer vragen opriep. Je kan denken omdat de antwoorden me niet bevielen, maar het klikte gewoon intern nog niet. Het klopte niet. Ik voelde dit waren verhalen vertelt en verteld als een bandje die blijft hangen. Ok de boeken van Jozef Rulof werden me onder de neus gedrukt. Jeetje, alsof ik een paranormale versie van de bijbel las. Super oordelend en mening vol. 

Mijn mening was dan ook al snel er staan hele mooie dingen in maar geneeskunde of verloskunde uit 1915 passen we ook niet meer toe. Ook hierin zijn we wijzer geworden. Dus mijn zoektocht ging verder. Ik kwam in aanraking met trance en fysiek mediumschap. 
Trance is een vorm van mentaal mediumschap en fysiek mediumschap is een vorm waarin de overleden weer zicht en hoorbaar worden voor even. En in deze vormen van mediumschap, mits goed uitgeoefend heb je een rechtsreeks lijntje met “boven” om maar in die terminologie te blijven.  Toen ik door kreeg dat ik vragen mocht stellen heb ik deze vragen, wat gebeurt er met slechte mensen en zijn er dan ook slechte geesten, super vaak gesteld aan verschillende trance mediums als ze in deze staat verkeerde. 
De trance staat dus. Onder invloed van de spirituele wereld.  En wat denk je dat het antwoord was. 
Er is enkel liefde hier.  En dan een verschil van diverse soort antwoorden die ongeveer allemaal gelijk waren (snap je me nog?) Wat de basislijn was in deze antwoorden was;
Er zijn slechte daden, 
Er zijn slechte herinneringen,
De mens die slecht was wordt een spirit en een ziel.  Op mijn vraag wat gebeurt er met de daden. 
Was het antwoord zo ongeveer.

Dat blijven herinneringen. 
Herinneringen die in de energie van liefde vreselijk zijn om naar te kijken. Je krijgt “boven” je canvas, je levensboek te zien en moet daar mee dealen. Zelf helemaal alleen met jouw daden die gedaan zijn. Het gaat ongeveer als volgt. 
Je komt aan in de spirituele wereld, daar kom je in de liefde en leren ze je wennen aan deze liefde. 
Alle negatieve daden en herinneringen worden even bevroren. 
Even in de wacht gezet. 
Je moet eerst opgevoed worden in deze liefde. 
Dan als je er klaar voor bent kan je beetje bij beetje je daden bekijken. Hoelang dit duurt kan ik niet zeggen omdat in de wereld achter de sluier er een ander tijdsbesef is. Maar dat het soms wel even kan duren is me nu wel duidelijk. En elke keer mag je een stukje naar je daden kijken om ook te ontwikkelen. En verantwoording voor je daden te nemen. En wat ik inmiddels begrijp is dat vreselijk. Want in liefde zonder andere gevoelens naar je vreselijke gedane daden kijken schijnt de “hel” te zijn. Dan elke keer is er vergiffenis nodig. Elke keer weer die daad van liefde van ons hier nodig diegene die je iets hebt aan gedaan.

Wat ik inmiddels begrijp uit alles. 
Als je iemand pijn hebt gedaan maak het dan hier goed want daar schijnt het een “hel” te zijn omdat te doen en in te moeten zien. Dus slechte daden ja zeker. 
Slechte geesten nee onmogelijk. Want er is enkel liefde. Dus zeg ik alles liefde en licht en moord er maar op los. Néé ik zeg slecht zijn hier kan gebeuren, maar los het op vraag vergiffenis. Of doe het ziet! Dat lijkt me nog veel makkelijker. Doe goed leef in liefde. Want dat is voor straks achter de sluier veel beter maar voor hier nu misschien nog wel meer. 
Dus mocht iemand je een slechte geest aan willen praten. 
Weet dan dat je wellicht geliefde hebt die bij leven vervelende dingen hebben gedaan en het nu goed willen maken. 
Begin met jezelf vergeven. 

Blijf geïnspireerd. 

Rosita x

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *