Ik stap op een SOAPBOX!

Ik stap op een SOAPBOX!

Spiritueel Nederland is echt aan het verbeteren zijn de geluiden om me heen. Ons spiritueel Nederland, paragnosten, mediums, tarotisten zijn aan het verbeteren. Oké dat wil ik dan zelf mee maken. Een ontdekking/doe beurs in de buurt schijnt een hoge kwaliteit te zijn. Er schenen bekende paragnosten/mediums te staan die al jaren in deze wereld meelopen….nou dat wil ik zien dus hoppa ik ga!

Helaas ik stapte  binnen en de toon was direct gezet.

Een ‘lieve’ dame met de nog lievere aanbieding of ik een kaartje wilde trekken gewoon zomaar. Leuk ik doe dat! Ik trek een kaartje waar op stond, dat er erg veel woestenij in mij zit waar ik wat mee moet of zoiets dergelijks. Zal vast kloppen hoor, eigenlijk geen woord aan gelogen!
Ben inderdaad licht ontvlambaar. oneerlijkheid of onrecht hoppa je hebt me. Maar terug naar de dame.

Ik krijg van haar de ‘prachtige’ uitleg over dat ik echt onaardig ben, en dat als ik mijzelf niet open stel mensen mij echt niet leuk gaan vinden. Met woorden als op deze manier vind niemand je aardig kracht bij te zetten. Oké ik denk nog ‘je weet wellicht niet beter’ waarop ik nog lachend zeg ‘ach dat mag joh niet iedereen hoeft me aardig te vinden’. Ik denk nog ik breek het ijs een beetje ik zeg ook nog een soort van stom met mijn mond vol tanden, “anders doen ze maar wat meer moeite”, oei Rosita foei das geen goed antwoord. Op haar door drammende manier van tegen mij praten. was ik het behoorlijk zat en liep maar gewoon weg met een mompelend dank je wel. Om mij nog te verwijten ” ja loop maar weg”. Nou dat dus. Die toon.

Hup zet je eroverheen en dan nu de zaal in. Er is een soort regel die je heerst op zo’n beurs. Je schijnt namelijk je gevoel te moeten volgen om te kijken waar je dan gaat zitten. Ff rond gelopen door de walm van wel 80 soorten wierook tegelijk. Dat mag niet dat weet ik, maar dan heb ik toch direct een mening.
Het was ook een donkere benauwde ruimte terwijl het een mooi en open locatie was. Binnen zit iedereen achter een tafel met schreeuwende banners met wat ze doen en vooral erg veel van wat ze allemaal zijn. Mediums die foto’s lezen, mediums die tarot leggen, trance mediums die Christus chanellen. Ja de kenners onder ons denken nu ‘Rosita mediums die lezen geen foto’s en leggen ook geen kaarten’!
Nee dat weet ik, dat weet jij, maar die beste mensen daar, die zich als experts neerzetten nou die weten dat dus helemaal niet. Die denken serieus dat dit zo is. Want tenslotte doen ze en zijn ze het allemaal echt. Ik liep dus rond. Zoekend naar dat speciale gevoel. Aangekomen bij een aura fotograaf raakte in een soort van gesprek, vroeg of deze in was voor experimenten, een experiment  om te kijken wat er zou gebeuren met de kleur in je aura als spirit nadert. Waarop mij waarschuwend werd verteld dat de lagere en donkere entiteiten dan op de loer liggen! Met het waarschuwende vingertje. Dat ik daar niet zo maar even klaar voor ben. Ik probeerde nog een soort te vragen wat er werd bedoeld? Om van me af te komen werd er een folder in mijn hand geschoven en kijk er thuis maar goed na.
Dat gevoel waar ik op aan het wachten was kwam dus niet.

Toen ben ik maar gewoon bij meerdere mensen gaan zitten omdat inmiddels mijn “dit kan toch niet waar zijn” radar aan was. Van deze was er 1 heel erg slecht 1 wel wat beter en 1 gewoon erg goed de laatste die goed was een vrouw die de tarot verstond,  zonder vraag gewoon doen en goed! Zoals het hoort! Bij alle andere had ik zelf al alles moeten vertalen, Dat was raden geen reden.

De andere mensen die daar zaten die zaten daar als experts, studenten die ik heb gezien die zijn echt vele keren beter dan het gemiddelde niveau die de helft van deze mensen hadden. (Jammer voor de goede.) Deze “mediums” die daar waarschijnlijk met alle goede intenties zaten, zaten daar als expert die waren niet een beetje aan het oefenen. Die vragen hier geld voor. Die prijzen hun cursussen aan omdat men opzoek is,  om “het” van hen te leren.

Waarom? Waarom, Nederlandse zogenaamde mediums, waarom?

Ieder mens die op zo’n beurs is geweest heeft direct een slecht beeld van mediumschap! Terwijl dit niet eens mediumschap is, dat mag en kan niet! Mensen met serieuze hulp vragen die met een depressie weggaan. Met een gevoel het nu helemaal niet meer te weten.

Ik huil, mijn mediumschap hart huilt.

Ik stap  bij deze op een soapbox en roep eigenlijk is het meer een schreeuw.

“Lieve mede mediums, hen die nu ook denken dat kan niet meer op deze manier.

Laten wij onze handen ineen slaan een “instituut” maken. En zorgen dat dit niet meer mag en kan in Nederland! Wie er strijd mee? Zonder bloed, zonder doden!

Maar een strijd naar echt en eerlijk mediumschap. We strijden dan samen als een echt leger een leger van liefde voor deze waarheid.”

Rosita x

3 Reacties

 1. Anja van Mierlo

  Goed initiatief maar hoe scheidt je het kaft van de koren! Degenen, die het woord Medium misbruiken vinden zichzelf heel goed…..

  Antwoord
 2. Marian Clemens

  Hallo Rosita,
  Met een voorzichtige lach en een dikke traan heb ik je verhaal gelezen. Ik ben ‘slechts’ student mediumschap, maar je hebt zo gelijk… doordat dit soort praktijken bestaan, en zeker doordat ze zo hard schreeuwen om aandacht, is het publieke beeld van wat een medium doet, behoorlijk belachelijk geworden.
  Deze publieke opinie zorgt er voor dat ik haast niet uit de kast durf te komen. Bang om direct onder hetzelfde kaf geschoven te worden.
  Waar is de stem van het serieuze medium te horen, en waarom gelooft iedereen dit soort ‘vage shit’ ?
  Op de barricade? Zeker!! En als je wilt, kom ik naast je staan!

  Antwoord
 3. Joke

  Wat ben ik toch blij om weer eens zo,n helder commentaar te lezen…..dacht echt dat ik te sceptisch was en te wantrouwend.
  Iedereen is ineens een medium…kunnen dingen zien….horen….voelen.volwassen dames die ineens engeltjes tekenen en jou kunnen vertellen hoe jou leven is…..was….en gaat worden.
  Dank Rosita geeft me weer even een helder gevoel….

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *