Instant soep

Oké ik ga misschien geen vrienden maken met dit bericht.
Of misschien ook wel? 
Maar vrienden maken is ook niet mijn doel. 
Mijn doel is de spirituele wereld dienen zo goed en zo kwaad als ik kan.
En mediumschap en allerlei zaken eromheen helder maken.
Maar ik wil toch eens vertellen waarom ik altijd afgeef op telefonische, spirituele hulplijnen. 
Waarom mijn mening daar best stellig in is.
Mensen hebben sowieso wel de neiging om woorden te verdraaien die zo niet bedoeld zijn dus dan kan ik het maar beter zelf vertellen dan is er direct helderheid over.

Ik ben namelijk gewoon standaard tegen spirituele bel lijnen ongeacht of de paragnost of medium die aan de andere kant zit goed, zuiver of eerlijk is. Ten eerste bellen er toch vaak mensen die hulp nodig hebben, echte hulp, hulp die geboden moet worden door professionals denk aan psychiaters of andere hulpverleners. 
Omdat je via de telefoon niet direct echt feeling hebt. Men ziet jou ook niet. Het zijn soms mensen die thuis zitten en erg eenzaam zijn.Soms zelf financieel niet daadkrachtig zijn om zo duur te kunnen bellen. Denk ook aan verslaving gevoelige mensen die niet kunnen stoppen met bellen. We zijn namelijk verantwoordelijk als mens en zeker als medium.

We zitten namelijk al in een uithoek wat betreft geloofwaardigheid. Maar goed ik had het over verantwoordelijkheid. Over jou als men en als medium. Deze verantwoordelijkheid voel ik niet bij de lijnen. Ik hoor mensen om me heen zelfs zeggen. Ik ga even inloggen dan kan ik wat verdienen. Of ik ga ervaring opdoen en verdien dan even snel wat geld. Nou dan sta ik echt perplex.

Dan sta ik zelfs met mijn mond vol tanden, echt waar. 

De mediums die bij mij trainen en vragen wat ik daarvan vind weten dit. En als ze het toch doen zeg ik ok wat ik ervan vind. Ik kan dat dan ook niet veranderen, maar alsjeblieft ga schoonmaken. Doe iets. Maar over de rug van anderen soms kwetsbare mensen kan en mag dit niet. 
En ook al zijn de eigenschappen die ik boven noemde als goed, zuiver en eerlijk op de paragnost of medium van toepassing, dan nog vind ik dit niet oké. 
Eigenlijk zouden deze lijnen verboden moeten worden.
Hoe goed de intentie misschien ook is van het medium of paragnost.
Het is instant hulp en als medium ben je geen spoed afdeling van het ziekenhuis.

Simon James zei me ooit.

‘Er is geen spoed als je naar een medium gaat, de mensen waar je mee werkt zijn nl al dood. Bij spoed bel je een ambulance.’

En ik ben het volledig met hem eens! 

En dan ook vind ik het vak medium te waardevol om zomaar weg te geven of mee te koop te lopen.
Dus mediums of paragnosten die goed, zuiver en eerlijk zijn en achter de telefoonlijn zitten doe jezelf een plezier en ga jezelf dan via Skype aanbieden van tevoren laten betalen en gewoon een consult geven met gebruikelijke wachttijd. We zijn als medium geen kant en klaar noedels.
Is de reden dat je dit doet omdat je niet genoeg mensen of klanten krijgt op de normale manier. 
Wie weet ben je dan nog niet goed genoeg. 
Ga dan weer opnieuw ontwikkelen of door ontwikkelen. 
Want je werk spreekt voor zich als je ‘goed’ bent dan komen ze echt vanzelf. 

Rosita x

Dit blog is tot stand gebracht door iemand met een bijzondere kunst voor woorden! In de volksmond dyslexie genaamd! Best leesbaar zo, toch? Op opmerkingen over fouten en/of spelling wordt dan ook niet gereageerd. 

3 Reacties

 1. Iris

  Wat een vreemde vrouw ben je. Je hebt zelf ook op die lijnen gewerkt. Ik herken je namelijk. Niet netjes en eerlijk als je dan zoiets schrijft. Je komt voor mij dan ook onbetrouwbaar over. Klinkt alsof je wilt scoren met wat veel mensen denken enkel en alleen om je eigen portemonnee te vullen. Maar goed, je ego zal wel te groot zijn om dit tot je te kunnen nemen.

  Antwoord
  • Rosita

   Ik heb nooit op een lijn gewerkt maar bedankt voor de analyse van mijn ego! Groeten Rosita

   Antwoord
 2. Lies

  Iedereen heeft recht op zijn eigen uitvoering van werken met het universum. Daarmee zeg ik altijd, laat iedereen verantwoordelijkheid dragen voor zijn eigen keuze. Je oordeelt over iets waar de waarheid in het midden ligt.

  Als je de spiritualiteit aan anderen meedeed. Moet je ook weten dat een gave niet te trainen is maar bij geboorte aan je mee gegeven is.

  Houd je mening voor je door mensen te kwetsen, uit te spelen of verdeeldheid ermee te saaien

  Een goed spirituele regel is.
  De mens oordeel veroordeeld beoordeeld zoals u doet. Het universum doet dat nooit op deze liefdeloze manier.

  Misschien even vragen hoeveel kost u voor een training per uur? Of doet u alles gratis, waar heeft u het vak geleerd uit een boekje?

  Inderdaad anderen beschuldigen om uw eigen gewin te verdoezelen door trainingen, hier krijg ik een nare bijsmaak van voor de mensen die u iets wijsmaakt omzichzelf te verrijken en anderen er mee van dienst te zijn. Dan zou u het ook aan de professionele hulpverlening over moeten laten.

  U kunt niet eens het onzichtbare tastbaar maken.
  Dit wilde ik even aan u kwijd.

  Succes met uw trainingen die zoals ik denk veel geld per uur dagdeel inwijding of wat dan ook kosten.

  In Nederland zeggen ze, de pot verwijd de ketel terwijl hij/zij hun eigen zakken met gifgeld door misleiding van mensen vullen.

  Nu maak ik waarschijnlijk geen vrienden met u.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *