Met liefde verpest.

Met liefde verpest.

Met liefde verpest.

Hoe vaak hoor je het, ja maar het was goed bedoelt. Ik wilde alleen maar helpen.

Eigenlijk is dit altijd zo. Iemand wilde alleen maar helpen. Ten eerste is dat superfijn en super lief maar in mediumschap kan het alleen maar lief helpen ook echt een zooitje worden. Ik zie toch veel studenten die bij mensen gaan oefenen die verpest worden uiteraard niet met deze bedoelingen dat snap ik ook wel maar toch. Men gaat adviezen geven die niet met die student te maken hebben, maar die te maken hebben hoe het bij hun zelf werkt. Want in mediumschap is het zo dat het werkt hoe jij bent. Niet hoe iemand anders is. Ik ben dan wellicht een enorme zeikerd en leg de lat echt mega hoog voor mezelf dus ook voor mijn studenten. Maar is dat ook niet wat je zou moeten doen in mediumschap? Met sowieso iets als het gaat om mensen en mensen helpen?

Hoe voorzicht moet je dan eigenlijk zijn?
Precies!
Heel voorzichtig.

Ik ben ook van mening dat eigen verantwoordelijkheid hierin mega belangrijk is maar toch.
Ik zie “scholen” starten om me heen waar ik tenenkrommend naar kijk. Waarom? Nou omdat ik weet dat deze mensen een lekker contact kunnen maken maar om nu gelijk een school te starten?
Andere te ‘helpen’ mediumschap te ontwikkelen!
Want wist je dat het enorm belangrijk is dat je mee kan kijken hoe iemand ontvangt en hoe iemand werkt.

En dat is echt wat anders dan contact maken. Ik zie het ook als men 1 week naar het Arthur findlay college is geweest. Hoppa medium en andere helpen. Maar kan dat? We weten allemaal dat als je een Diploma haalt je de kunde nog niet echt bezit.
Je het kunstje wel kent maar het hoe en waarom dan pas echt gaat leren. Dan pas echt gaat leren ja!
Dat betekent in mijn optiek dat je dan ervaring op gaat doen en dat ene dan goed gaat leren om later veel later andere te gaan helpen. Niet gelijk! Want je was net zelf pas klaar.
Een pabo student begint ook bij het begin. Die wordt ook niet direct directeur. Een vrachtwagenchauffeur krijgt ook niet na het behalen van zijn groot rijbewijs een chemisch transport aan zijn cabine hangen. Dat snappen we eigenlijk allemaal wel.
Maar een medium gaat direct andere mediums onderwijzen.
Weet je hoe fijn het ook is om consulten te geven om alles daaruit te leren. Om te leren hoe je met bepaalde situaties omgaat. Om te leren om later door te geven.
Want zo zou het moeten zijn. Later na eigen ervaring door heel vaak onderuit te gaan en dat als cadeau te kunnen zien uiteindelijk.
Mediums worden geboren als de interesse is gewekt.
Mediums worden mediums als ze door hebben dat de spirituele wereld contact met hun opneemt.
Mediums worden daarna pas leraar om andere te helpen vanuit ervaring vanuit die kennis.

Want is kennis overbrengen niet iets wat je eerst moet vergaren moet doorvoelen?
Dus lieve lieve mensen help met armen open zonder te zeggen hoe het moet. Laat een medium bij zijn leraar en vooral studenten leer van andere maar blijf a.u.b. zelf denken.
Want met alle goede bedoelingen kun je iemand ook verpesten.

Liefde kan namelijk ook heel beklemmend zijn.
Rosita x

4 Reacties

 1. Stef

  Geweldig artikel Rosita! Je slaat de spijker op z’n kop. Het opdoen van ervaring is enorm belangrijk. Er zijn zoveel facetten aan mediumschap dat het lang duurt voordat je voldoende stevig bent om een fractie daarvan te beheersen. Elk contact is anders en je moet leren hoe je met de verschillende facetten moet werken. Je moet vooral op je bek gaan bij een docent die je kan vertellen wat er gebeurde en hoe je dat op kunt lossen. Kortom het kost jaren voordat je anderen daarin kunt begeleiden. En dan hebben we het Anneleen nog maar over actief mentaal mediumschap. Hoe about trance spekking, communication en healing? Ik wil mensen niet ontmoedigen maar je moet wel goed weten waar je mee bezig bent voordat je les kunt gaan geven.

  Antwoord
  • Rosita

   Zo mee eens!

   Antwoord
 2. Rina kerkhof

  Mooi bericht Rosita..Het antwoord op deze vraag is KUN je als medium (als mens zijn) Je eigen ego voorbij…Want voorbij het ego is liefde daaraan voorbij is het licht.
  Nu komt het, wanneer je opleidt kom je leerlingen tegen die jou op een bepaald vlak kunnen overstijgen, dat is hun pad, hun richting. Kan de leraar accepteren en deze groei ondersteunen van deze leerling…Dan pas is de leraar, leraar hij is zijn ego voorbij en accepteert zijn grenzen zijn en zijn pad, zijn richting te gaan!

  Antwoord
  • Rosita

   Mooi. Ik denk dat je juist als leraar moet zorgen dat iedereen zijn beter zelf wordt!Dus ja beter dan jezelf maar dan wel op hun eigen manier

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *