Power van de nieuwe maan

De nieuwe maan is een mooie tijd om stil te worden en na te denken over datgene waar je naar verlangt. 

Het is de meest krachtige tijd in de maan cyclus om zaadjes en intentie te planten. 

De donkere nacht zonder dat je de maan ziet leent zich heel goed om te reflecteren en naar binnen te keren. In de geschiedeins van onze voorouders gebruikten ze deze tijd hier voor. Vaak door middel van eeuwen oude rituelen. Het gaat niet om wat je doet maar dat je het doet met intentie en focus.  Volledig aanwezig.  Zoals bij een ceremonie of ritueel vaak het geval is, gaat het om wat bij jou past.  Het hoeft geen uren te duren als het maar met aandacht en op je eigen manier is als je van ‘huis uit’ geen rituelen gewent bent. Dus als je intenties uit wil zetten in deze power van de maan, en je hebt weinig tijd, weet dan dat 5 minuten focus en intentie krachtiger is dan uren maar wat doen en afdwalen. 

Maak het jouw ritueel.

Als ik al een ritueel doe dan doe ik het met aandacht maar wel op mijn manier. Wat ik fijn vind en wat bij mij past. Zodat ik vanuit verbinding met mezelf verbinding kan maken met de spirituele wereld, het Universum, Bron, God, wat goed voelt. 
Er zijn tal van boeken, blogs en video’s met bepaalde rituelen of maak gewoon helemaal je eigen nieuwe maan ritueel (soms is dat even zoeken.) Wat je ook doet, het is belangrijk dat het voor jou authentiek aanvoelt. Maak een begin en een einde. Wat een ritueel tot een ‘echt’ ritueel maakt, is het symbolische moment of handeling die het begin en het einde van jouw ritueel afbakent. Denk aan het aansteken van een kaars of kaarsen, wierook, gebed, aanroepen van voorouders, woorden van dankbaarheid, muziek spelen, een bel laten rinkelen, op een gong slaan enz. 

Doe wat goed voelt voor jou. 

Om je ritueel te beëindigen, kun je je dankbaarheid uiten door een paar woorden van dank te zeggen tegen dezelfde elementen, spirituele gidsen, engelen, spirituele wereld, het universum, god of wat dan ook voor jou goed voelt.  Nadat je je dankbaarheid hebt uitgesproken, blaas je je kaars uit als je er een hebt aangestoken.  Je kunt ook je wierook doven, een belletje laten rinkelen, een gong laten klinken een rammelaar schudden, drummen wat dan ook. 

Stappen plan in het kort 

Hier zijn een paar dingen die je in je rituelen of ceremonies kunt opnemen om de kracht van de nieuwe maan te benutten.

  • Bid
  • Rust
  • Mediteren
  • Breng quality time alleen door.
  • Stel intenties vast door jezelf af te vragen: wat wil je in je leven brengen? Hoe wil je dat je leven eruit ziet? 
  • Wat zou je het liefst willen laten gebeuren  tijdens deze volgende maancyclus? Wat zijn je dromen, intenties en doelen? 
  • Schrijf ze op een stuk papier om op een speciale plaats te bewaren, te begraven of te verbranden tijdens het ritueel.
  • Behandel jezelf zoals je je beste vriend behandeld  wees en denk aardig, liefdevol en ondersteunend tijdens een ritueel. 

Maar vooral hou het kort en simpel het komt iedere maand terug dus je mag andere intenties later de ruimte geven. 

Veel plezier bij de nieuwe maan!

Rosita x

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *